Aanleveren van de bronmaterialen

Voordat we de DVD of CD persen kunnen starten, ontvangen we uiteraard graag de bronmaterialen voor de CD/DVD en voor het bijbehorende drukwerk. Dit kan je bij onze DVDCD perserij makkelijk en veilig uploaden naar onze ftp server. Maar je kunt ook een CD of DVD recordable sturen.

Masters

De audio-master voor de CD graag aanleveren als DDP image, inclusief PQ sheet en checksums. Ook het bronmateriaal voor op de DVD ontvangen we bij voorkeur als DDP bestandsset. Voor een DVD-9 graag twee DDP’s aanleveren, 1 per layer.

Wil je andere bestandsformats aanleveren, dan kan dat uiteraard ook, wij verwerken deze dan zelf tot DDP bestand. Vraag dan altijd om een DDP bestand ter controle, zodat je een laatste controle kunt doen of alle materialen correct in het bestand staan voordat we de glasmaster gaan maken.

Artwork

We adviseren je om gebruik te maken van professionele software als Adobe InDesign of Adobe Illustrator voor de opmaak van het drukwerk.

Het formaat dat je gebruikt voor de layout moet corresponderen met het formaat van het eindproduct (exacte afmetingen staan vermeld in de PDF).

  • Houdt rekening met 3 mm overvul/bleed rondom.
  • Teksten en afbeeldingen mogen niet te dicht tegen de rand worden geplaatst anders loop je het risico dat ze worden afgesneden.
  • Gebruik a.u.b. CMYK kleurprofielen (bv. Fogra 39L), RGB kleuren moeten worden omgezet naar CMYK kleuren.
  • Indien mogelijk ook logo’s in CMYK in het artwork plaatsen. Wanneer je voor je logo gebruik maakt van Pantone/PMS kleuren rekenen we een meerprijs voor het drukwerk.
  • Per item een drukklare PDF aanleveren in een hoge resolutie (min. 300 dpi voor alle onderdelen).

Bij het PDF bestand moeten de volgende zaken zijn toegevoegd:

  • Lettertypes, fonts, images, graphics die gebruikt zijn in de layout
  • CMYK kleurenprofiel of PMS kleurnummers
  • Registratietekens voor de positioneringDe meeste grafische bestandsvormen zoals jpg, png, gif, tiff zijn door ons te openen, maar de kwaliteit van de aangeleverde bestanden bepaald of we deze bestanden ook daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Als je twijfelt over de kwaliteit of geschiktheid van de bestanden, graag contact met ons opnemen (info@dvdcdperserij.nl). Dan controleren wij de bestanden op bruikbaarheid.